Error
  • You are not authorised to view this resource.

Voorpagina

Baggy Broek

{xtypo_quote}Mode staat ver van me af. Ik ga er vanuit dat wat ze in de winkel verkopen binnen het huidige modebeeld valt en zoek iets uit wat makkelijk zit. Natuurlijk weet ik dat zwart afkleedt en daar maak ik dan ook dankbaar gebruik van. Toch kan ik erg genieten van de mode; het kan voor mij niet gek, extravagant of theatraal genoeg zijn maar ik blijf een toeschouwer.
Ik kan bijvoorbeeld mijn ogen niet afhouden van voluptueuze vrouwen op naaldhakken, wat een acrobatie, of een antraciete kudde mannen tijdens lunchpauze, fascinerend. Maar wat me op dit moment het meest fascineert zijn de ‘baggy broeken’. Wijde, en ik bedoel wijijijijijijijde broeken die door vooral de jonge mannen gedragen worden. Het lijkt alsof je naar een spannende wedstrijd kijkt. Zo liep ik laatst door de stad met voor me een jongen in Björn Borg-onderbroek. Ik liet mijn blik een stuk zakken en verdorie, hij droeg ook nog een mooie baggy spijkerbroek. Vol bewondering sloeg ik hem gade. Er is spierbeheersing nodig om die broek op dat niveau te houden. Je kan niet te wijd lopen want dan lijkt het alsof je het in je broek hebt gedaan maar de benen moeten net genoeg uit elkaar gehouden worden om hem niet tot op de enkels te laten afzakken.
Het schijnt mode te zijn, afkomstig uit de Amerikaanse gevangeniswereld, waar gevangenen worden ontdaan van alles wat hun broek omhooghoudt. Als dan hun broek niet afzakt dan komt dat later wel ten gevolge van het smaakloze gevangenisvoedsel. Toch opmerkelijk dat de huidige stijliconen voor onze jeugd uit uitschot en schompes uit de schuimlagen van de Amerikaanse samenleving bestaan.
De jongen liep nog steeds voor me. Door, ik denk, een plotselinge ontspanning van zijn beenspieren of een kramp zakte de broek tot voorbij zijn knieën. Hij struikelde, maakte een dubbele Rietberger, trok zijn broek op, gaf een knikje naar de jury en liep door. Van mij kreeg ie een 9,5 omdat hij met zijn BaggyBroek zijn hele generatie modisch op de kaart zet!{/xtypo_quote}

{loadposition empty}