Error
  • You are not authorised to view this resource.

Voorpagina

Ik hou van jou

{xtypo_quote}Ik drink geen alcohol. Niet vanwege principes maar ik wordt er hartstikke ziek van. Na een half glaasje wijn is het niet een man die ik omarm maar de wc-pot voor heel de nacht. In mijn bloed ontbreekt een enzym dat alcohol afbreekt. Heel erg jammer want ik zie er mensen zo van genieten. En bij sommigen wordt alcohol een soort liefdesdrug, ze durven ermee voor hun gevoel uit te komen.
De eerste man die ik in mijn leven dronken heb gezien was de vriend van mijn moeder. Hij hield zich altijd nuchter want mijn moeder was rücksichtslos met dronken mannen, maar hij verraadde zich omdat hij elke zin begon en eindigde met ‘fietsen’: “fietsen, ik ben niet dronken, fietsen”. “fietsen, ik heb niet zo veel op, fietsen”. Ik heb lang gedacht dat je daar een dronken man aan kan herkennen. Ik heb dus mijn hoofd ook regelmatig gestoten. Het was waarschijnlijk een individuele vorm van afasie; wist ik veel.
Ik heb om die reden in mijn leven wel veel dronken mannen mogen ontmoeten. Dronken mannen kunnen vaak zo uitvoerig uitpakken met woorden. Een dronken man zal niet zeggen: “ik hou van jou”, maar: “gij weet half niet hoeveel ik van jou hou, dat mag jij gerust weten, ik hou meer van jou dan van mijn eigen, ge moogt me kapot schieten als ik lieg”. En met hun lichamen zetten ze hun woorden kracht bij. Ze hangen als een boa om je heen en praten dan heel intiem op nog geen centimeter van je gezicht. Altijd checken of je je oorbel nog hebt. En omdat ze zo lang van stof zijn duurt die dronken omhelzing vaak ook zo lang! Ze lopen op zo’n avond wel heel hard van stapel, dus ik rem ze altijd af, ik vind dat je dat soort gevoelens beter met z’n tweeën bij een etentje kunt bespreken. Maar als ik hiervoor dan een afspraak wil maken lukt dat nooit. Ze hangen dan ineens om een andere vrouw, ze moeten ineens snel ergens naar toe of doen simpelweg of je er niet meer bent. Liefde en negeren liggen zo erg dicht bij elkaar.{/xtypo_quote}

{loadposition empty}